تاریخ : سه شنبه, ۴ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 15 شوال 1445 Tuesday, 23 April , 2024

آخرین اخبار

نفت مسجدسلیمان برای صعود نیاز به حمایت مدیران و همدلی بین مسئولین شهری و استانی دارد سیاوش اکبرپور سرمربی استقلال ملاثانی: روز تاریک و شوم فوتبال خوزستان را دیدیم ابراهیم اشکش سرمربی نفت مسجدسلیمان : به استان ت خیانت کردی آقای پورموسوی تقدیر فرماندهی انتظامی مسجدسلیمان از کودکان خوش ذوق سایبری سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد تاثیر ورزش بر اختلالات حرکتی سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس پوست اندازی سیاسی در مسجدسلیمان بزرگ، حاصل تفکر مطالبه گری عمومی صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد/ مرحله دوم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود نخستین چاه نفت خاورمیانه و ایران برای بازدید توسط میهمانان نوروزی آماده است

14
به قلم یونس رفیعی منجزی - کارشناس ارشد جامعه شناسی

نگاهی به انتخابات شورا و مسئولیت پذیری شهروندان

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 6464
  • 23 بهمن 1399 - 15:24
نگاهی به انتخابات شورا و مسئولیت پذیری شهروندان

هر شهری نیاز اولیه و اساسی اش ، شهروندان مسئول است . زمانی که ما مسئولیت های شهروندی خود را به خوبی انجام داده باشیم می توانیم حقوق شهروندی خود را مطالبه کنیم.

دیدبان مسجدسلیمان : انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا از چندین جهت دارای اهمیت است. در ابتدا اینکه اساس و بنیان یک نظام دموکراتیک را شکل می دهد. انتخابات شهر و روستا به دلیل اینکه شکل و قالبی ساده تر دارد و شوراها برای پاسخگویی به نیازهای ملموس و عینی در منطقه ای محدود شکل می گیرد و رای دهندگان با دقت و حساسیت پیگیر آن هستند،لذا این انتخابات مانور خوبی است برای انتخابات بالادستی و با دامنه ای وسیع تر و در ابعاد ملی و با محدوده ی عمل ملی و فراملی در عرصه جهانی. همچنین عاملی است برای تعمیق دموکراسی در کشور که این اصل جمهوریت نظام را تایید میکند . نظامی بر مبنای اراده و نظر مردم .
با نزدیک شدن به موعد رسمی و مقرر انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا، افراد زیادی برای حضور در انتخابات با انگیزه های متفاوت و متنوع ، قدم پیش می گذارند اما براستی چه عاملی سبب شده است که به این کارزار ورود کنند؟

همگی این شرکت کنندگان دلیل نهایی و غایی خود را دغدغه های همشهریان خود برای داشتن شهری آباد و توسعه یافته و با حداقل مصائب شهری عنوان می کنند.
از منظر جامعه شناسی خصوصا نظریات کارکردگرایی ، جامعه مانند ارگانیسم ، اعضایی دارد که در رسیدن به اهداف با یکدیگر در فعالیت هستند و به نوعی در استقلال به هم وابستگی دارند. حال در جامعه که متشکل از عناصر در نقش های رسمی و غیر رسمی است افراد کوشش میکنند که با انجام نقش های مورد انتظار جامعه از آنها جامعه ای در راستای رسیدن به اهداف مشخص بسازند.
افراد زیادی برای انتخابات شورا خود را در محک انتخاب جامعه گذاشته اند . اگر از دلایل شخصی آنها عبور کنیم سوالاتی که می تواند به عنوان یک ملاک در تشخیص فرد و افراد شایسته برای حضور و انتخاب در شورای شهر می توانیم مطرح کنیم این می تواند باشد:
آیا شما در جایگاه فعلی در ساختار اداری خود یا در جامعه به عنوان شهروند توانستید عضو مفید و سودمندی باشید و وظایف شهروندی خود را به نحو احسن انجام دهید؟

آیا به عنوان یک شهروند توانستید استاندارد ها و معیارهای لازم زندگی شهروندی را به خوبی اجرا کنید به عنوان نمونه آیا عوارض شهرداری و مالیات (منابع درآمدی دولت) را به موقع و صادقانه پرداخت کرده اید؟
آیا به زیباسازی محیط زندگی و محیط زیست توجه کرده اید و زباله های خود را تفکیک کرده اید؟
آیا برای نامگذاری خیابان یاکوچه خود با اهالی محل و همسایگانتان اقدامی کرده اید؟
آیا به قوانین و مقررات رانندگی توجه کرده اید و خود را مقید و موظف به احترام به این قوانین دانسته اید؟
آیا در جایگاه فعلی خود ارباب رجوع را تکریم کرده اید؟
آیا اقساط بانکی خود را به موقع و در زمان مقرر پرداخت کرده اید؟
یا مسئله ای مهمتر آیا در زندگی شخصی و کاری خود با برنامه و هدفمند بوده اید؟

هر شهری نیاز اولیه و اساسی اش ، شهروندان مسئول است . زمانی که ما مسئولیت های شهروندی خود را به خوبی انجام داده باشیم می توانیم حقوق شهروندی خود را مطالبه کنیم. اگر “همه برای یکی و یکی برای همه” را سرلوحه ی زندگی شهروندی خود بدانیم می توانیم شعار “شهر ما،خانه ماست ” را تحقق یافته قلمداد کنیم.
لذا از کاندیداها و رای دهندگان مجترم تقاضا میکنم در ملاک های انتخاب ، به “هرکسی را بهر کاری ساختن” توجه کنند و دوم این که آیا کاندیدایی که قصد ورود دارند خود شهروندانی مسئول برای شهر بوده اند؟
شهری می تواند پیشرفت و توسعه داشته باشد که هر فرد خود را شهروند مسئول بداند و در راستای داشتن شهری توسعه یافته فعالیت کند .شهر ما پیش از داشتن مدیریت قوی شهری ، نیازمند داشتن شهروندانی آگاه و مسئولیت پذیر است.
شهروندان نباید با پذیرش وضع موجود و با بی تفاوتی های خود سبب ماندگاری مشکلات شهری در مسجدسلیمان شوند.

پس راه برون رفت از این مشکلات و مصائب در شهر ؛ داشتن شهروندانی مسئول می باشد.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=6464
  • نویسنده : یونس رفیعی منجزی
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.