تاریخ : چهارشنبه, ۲۹ فروردین , ۱۴۰۳ 9 شوال 1445 Wednesday, 17 April , 2024

آخرین اخبار

سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد تاثیر ورزش بر اختلالات حرکتی سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس پوست اندازی سیاسی در مسجدسلیمان بزرگ، حاصل تفکر مطالبه گری عمومی صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد/ مرحله دوم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود نخستین چاه نفت خاورمیانه و ایران برای بازدید توسط میهمانان نوروزی آماده است کاندیداها دلایل شکست خود را بررسی کنند تشدید نظارت و بازرسی های مشترک بر بازار شهرستان در آستانه عید نوروز گفتگو با پیشکسوت فوتبال خوزستان/ فولاد خوزستان از نظر امکانات سخت افزاری در آسیا تک است /ابراهیم اشکش و مجید باقری نیا این فصل با دست خالی عالی کار کردند نفت مسجدسلیمان ۲ خیبر لرستان ۰

12
بقلم مرضیه شهبازی فعال اجتماعي و فرهنگی

مشارکت بانوان،راه تعالی جامعه بحران زده

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 6517
  • 26 بهمن 1399 - 17:00
مشارکت بانوان،راه تعالی جامعه بحران زده

مهمترین کاری که شورای شهر در حیطه زنان می‌تواند انجام دهد این است که زنان را در برنامه‌ریزی‌های شهری مورد توجه قرار دهد

دیدبان مسجدسلیمان : اسلام در ضمن این‌که احکام و اراده الهی را در هدایت و صلاح انسانها دارای بالاترین تأثیر میداند، اراده انسان، حضور انسان و آحاد مردم را هم در همه کارها موجز برمی‌شمارد.

یکی از بستر های مناسبی که می تواند محلی برای ایفای نقش مدیریتی زنان در حوزه مدیریت و برنامه ریزی شهری باشد، شورای اسلامی شهرهاست که ظرفیتی وسیع برای نشان دادن قابلیت های زنان در این عرصه داشته و در نتیجه توسعه روبه رشد شهرها را بدنبال خواهد داشت . در جامعه ما، زنان متخصص و تحصیلکرده مورد غفلت واقع شده و بدلیل نارسایی های فرهنگی خصوصا در شهرهای دور از مراکز استانها و پایتخت، مشارکت مطلوبی از سوی بانوان مشاهده نشده است.

مهمترین کاری که شورای شهر در حیطه زنان می‌تواند انجام دهد این است که زنان را در برنامه‌ریزی‌های شهری مورد توجه قرار دهد. اگر قرار است خدمات شهری ارائه دهیم و فضای شهر برای همه مردم مورد استفاده قرار گیرد، الزاما دیگاه جنسیتی نباید حاکم باشد و عدالت در این است که هر دو جنس (زن و مرد) دیده شوند.

در ماده ۲ قانون شوراهای شهر وظیفه اصلی شوراها برنامه‌ریزی در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و عمرانی و همچنین بهبود وضعیت شهر است.

دراینجا ذکر دو نکته حائز اهمیت است :

اول اینکه وقتی در برنامه‌ریزی‌ها بانوان را نادیده می‌گیریم، نمی‌توانیم توقع داشته باشیم که این قشر از جامعه به سمت توسعه و پیشرفت قدم بردارد. فضاهای شهری ما به نوعی دچار کوری جنسیتی‌اند. باید واحد بانوانی در شهرداری وجود داشته باشد که به عنوان مشاور حوزه زنان در جلسات تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی شهری به عنوان نماینده این قشر حضور داشته باشد.

دوم اینکه عدم وجود امنیت اجتماعی، جلوی توسعه و توانمندسازی بانوان را در فضای شهری میگیرد. وقتی فضا را برای جنس مونث امن نمی‌کنیم چطور توقع داریم توانمند شده و مشارکت اجتماعی، سیاسی و اقتصادی داشته باشد. در همه سطوح مدیریت شهری بحث امنیت اجتماعی بسیار اهمیت دارد که شوربختانه به آن توجه نشده است.

در سال های طولانی بسیاری از جوامع انسانی از عدم حضور زنان در جایگاه های مختلف اجتماعی و عدم ایجاد فضای لازم برای استفاده از ظرفیت های بالقوه فکری و مدیریتی زنان دچار خسران شده اند.

متاسفانه همه مسائل در زندگی زنان فقط به شعار شبیه شده است. شعارهایی مثل خانم ها در حوزه مدیریتی توانمندند یا اختلاس را در بین خانم‌ها نداشته‌ایم! اما در مبحث مدیریت شهری این کار را مناسب خانم‌ها نمی‌دانیم. سهم زنان از حوزه‌های مدیریتی در خوش‌بینانه‌ترین حالت ۵ درصد است. واقعا آیا جایگاه سهم ۵۰ درصدی جامعه زنان، همین ۵ درصد است؟

نباید از این جامعه استفاده ابزاری کرد و برای بالارفتن نردبانشان نمود وقتی کار به اتمام رسید حذفشان نماییم و نادیده شان بگیریم.

علیرغم این همه پیشرفت و معیارهای توسعه در جامعه و بالا رفتن سطح تحصیلات بانوان، در بحث مدیریت شهری، همیشه جلوی پیشرفت شان را گرفته اند و این جا تنها جایی است که مردها هیچ وقت کوتاه نمی‌آیند و حاضر نیستند جایگاه مناسبی برای بانوان در نظر بگیرند.

لازمه رشد و تعالی جامعه در تمام سطوح، توجه به همه ظرفیت های انسانی و نگاه فراجنسیتی است.

با حضور زنان توانمند در جامعه ای که سالها خدمات شایان ذکری به ایران اسلامی کرده اند می‌توان با فراغ بال و طیب خاطر بر روی این بخش عمده جامعه برنامه ریزی کرد تا باعث رفع مشکلات و  پایان دادن به مفاسدی که سالها شهر مان درگیر آن شده است ، گردند.

به امید روزی که تفاوت های نژادی و زبای و جنسیتی باعث بهتر شدن جامعه ما گردد نه آنکه جامعه را از حرکت و پیشرفت وا دارد.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=6517
  • نویسنده : مرضیه شهبازی
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.