تاریخ : پنج شنبه, ۳۰ فروردین , ۱۴۰۳ 10 شوال 1445 Thursday, 18 April , 2024

آخرین اخبار

سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد تاثیر ورزش بر اختلالات حرکتی سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس پوست اندازی سیاسی در مسجدسلیمان بزرگ، حاصل تفکر مطالبه گری عمومی صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد/ مرحله دوم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود نخستین چاه نفت خاورمیانه و ایران برای بازدید توسط میهمانان نوروزی آماده است کاندیداها دلایل شکست خود را بررسی کنند تشدید نظارت و بازرسی های مشترک بر بازار شهرستان در آستانه عید نوروز گفتگو با پیشکسوت فوتبال خوزستان/ فولاد خوزستان از نظر امکانات سخت افزاری در آسیا تک است /ابراهیم اشکش و مجید باقری نیا این فصل با دست خالی عالی کار کردند نفت مسجدسلیمان ۲ خیبر لرستان ۰

5
به قلم کیوان بابادی ، شهروند اهواز

نگاهی نو برای توسعه پایدار در اهواز

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 3 دقیقه
  • کد خبر : 7267
  • 07 خرداد 1400 - 21:52
توسعه پایدار امروزه یکی از موضوعات اصلی در توسعه و برنامه ریزی است. نکته مهم در برنامه ریزی ها برای توسعه پایدار اهمیت بقا و ماندگاری آن است. اهواز شهری است که نیازمند توسعه پایدار در زمینه ای مختلف است.اما چگونه؟

دیدبان مسجدسلیمان : لازمه پایداری تعادل است؛ تفاوت در انگاره های مختلف در تعمیم مفهوم تعادل و پایداری است که گروهی آن را از رابطه مستقیم با محیط زیست و حتی به شئونات زندگی نیز ربط داده اند. یعنی رابطه انسان با محیط و انسان با انسان را در جوامع تعمیم می دهند.

در توسعه پایدار انسانی، پایداری در تمامی ابعاد اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی مورد تاکید قرار می گیرد و عقیده بر این است که بدون پایداری و ایجاد تعادل و توازن در تمامی ابعاد جامعه نمی توان به یک توسعه با دوام دست یافت. به منظور نیل به این هدف، توسعه به سان سیستمی نگریسته می شود که عناصر اصلی آن، مردم، منابع و سرزمین به شمار می روند و ترکیب مطلوب این عناصر برمبنای مشارکت و در قالب یک ساختار اجتماعی، اقتصادی و فضایی مناسب به معنای دست یابی به توسعه خواهد بود.

برای رسیدن به الگوی توسعه مطلوب یا استفاده صحیح از منابع و فرصتها و توزیع عادلانه آن، مشارکت مردم به عنوان بهره مندان از توسعه ی پایدار به عنوان عاملی اصلی و محوری به شمار می رود که تلفیق و ترکیب عناصر اصلی در جریان توسعه و به فعلیت در آوردن آنها را بر عهده دارد.

در توسعه پایدار شهری ، شهر از جنبه های مختلف دارای رشد متعادل و موزون است ومهمترین شاخص های آن را میتوان برخورداری از الگوهای بدیع معماری و شهرسازی خصوصا توجه به بافت های فرسوده ی شهری و مبلمان شهری، ایجاد و توسعه زیر ساختهای حمل و نقل عمومی در راستای ساماندهی ترافیک شهری به ویژه مترو و قطار شهری ، افزایش و بهبود سرانه فضای سبز یا کمربند سبز شهری، توانمندسازی محلات و حاشیه نشینی ، ارتقای خدمات شهری و دسترسی عادلانه ی شهروندان به خدمات شهری ، استقرار شهر الکترونیک و شفافیت بروکراسی ، ارتقا فرهنگ شهروندی و تامین حقوق شهروندی و در آخر برابری شهروندان در توزیع فرصت های زندگی دانست.

بنابراین نتایج حاصل از توسعه پایدار شهری میتواند هویت یابی شهروندان ، نشاط و سلامت روانی شهروندان  ، دسترسی راحت به امکانات شهری و امنیت خاطر از حقوق شهروندی  ، تنوع تامین خدمات و امنیت ، در نظر گرفتن ملاحظات اقتصادی و اجتماعی خصوصا خودکفایی مناطق در تامین نیازهای خود ، زیست محیطی ، کالبدی و ریخت شناسی شهری و اجتماعی باشد.

نیاز ها و لازم های توسعه پایدار شهری در شهر اهواز را می توانیم در این مباحث تقسیم بندی کنیم:

۱ . مشارکت و مطالبه گری شهروندی : امروزه مشارکت و مطالبه گری شهروندی به عنوان یکی از مهمترین ملزومات دستیابی به توسعه پایدار شهری محسوب می شود.در شهر اهواز با توجه به ترکیب قومیتی متنوع می توان با هم افزایی سرمایه های اجتماعی و توسعه محلی و بهره گیری از تمامی ظرفیتهای فردی و گروهی، مهمترین شرط بنیادین برای تحقق توسعه پایدار را محقق ساخت.استفاده از تمام ظرفیت های فردی و اجتماعی نخبگان در قومیت های متنوع این تکثر قومیتی را از تهدید به فرصت تبدیل کرده است.

۲ .  تدوین و اجرای طرح جامع توسعه شهری : وجود طرح جامع و استراتژیک توسعه شهری باعث می شود که سند راه و افق شهر و جهت حرکت توسعه شهری مشخص باشد ، سپس جایگاه کارگزاران توسعه مختلف عرصه توسعه ، نحوه مشارکت و همکاری آنان و منابع مربوطه شفاف شده باشد و هر نقش بداند در سند راه توسعهچه انتظارات نقشی جامعه از آن دارد.

 ۳ . ارتقا کمی و کیفی خدمات شهری : توسعه و ارتقا کمی و کیفی خدمات شهری از طریق گسترش بازارچه های محلی و میادین میوه و تره بار ، پارکها و فضای سبز ، مراکز بهداشتی عمومی شهری ، مراکز آتش نشانی و خدمات ایمنی ، مراکز بازیافت مواد زائد جامد ، ساماندهی صنوف و مشاغل آلاینده شهری و انطباق آنها با نیازهای فعلی و آتی شهر و شهروندان ، برای رسیدن به توسعه پایدار شهری اهواز ضروری به نظر می رسد.

 

ادامه دارد…

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=7267
  • نویسنده : کیوان بابادی
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.