تاریخ : پنج شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 17 شوال 1445 Thursday, 25 April , 2024

آخرین اخبار

نفت مسجدسلیمان برای صعود نیاز به حمایت مدیران و همدلی بین مسئولین شهری و استانی دارد سیاوش اکبرپور سرمربی استقلال ملاثانی: روز تاریک و شوم فوتبال خوزستان را دیدیم ابراهیم اشکش سرمربی نفت مسجدسلیمان : به استان ت خیانت کردی آقای پورموسوی تقدیر فرماندهی انتظامی مسجدسلیمان از کودکان خوش ذوق سایبری سکان مدیریت شهرداری به فرزند مسجدسلیمان سپرده شد نصب سیستم فرکانسی انتقال اطلاعات فرآیندی چاه گازی از طریق خط لوله جریانی در شرکت نفت و گاز مسجدسلیمان انتصاب ۲ عضو جدید در هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی اولین نشست اعضای هیئت رئیسه فدراسیون ورزش‌های همگانی در سال ۱۴۰۳ برگزار شد نشست اعضای انجمن تکواندو کارگری استان خوزستان با حضور مهندس عباس علوانی دبیر هیئت ورزش کارگری استان خوزستان برگزار گردید فرخ نیا سرمربی پیشکسوتان ایذه جوانان‌ فولاد خوزستان در اندیشه قهرمانی امیر سرتیپ دوم سعید امیری مدیرعامل باشگاه رعد پدافند هوایی ارتش منصوب شد دعوت بازیکنان مستعد و پرورش یافته در باشگاه آزادگان مسجدسلیمان به اردوی تیم ملی جوانان+اسامی و عکس شهردار نفتی، فرصتی مناسب برای تبادل دانش و خدمات برای مسجدسلیمان/ آیا علی جعفری پیشنهاد شورای اسلامی شهر را میپذیرد؟ عبداله جلیلی کیا به سمت “سرپرست آموزش و پرورش ناحیه ۴ اهواز” منصوب شد تاثیر ورزش بر اختلالات حرکتی سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس پوست اندازی سیاسی در مسجدسلیمان بزرگ، حاصل تفکر مطالبه گری عمومی صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد/ مرحله دوم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود نخستین چاه نفت خاورمیانه و ایران برای بازدید توسط میهمانان نوروزی آماده است

6
یادداشتی به قلم عادل فتاح پور فعال اجتماعی - سیاسی

آیا جغرافیا محوری میتواند جایگزینی برای طایفه محوری باشد؟

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 7041
  • 10 اردیبهشت 1400 - 12:03

در این تفکر شهروندان با تفکری جغرافیا محور که میتواند شامل جغرافیایی مانند روستا ، بخش و یا محدوده جغرافیایی وسیع تر در حد شهر محل زندگی باشد ، فارغ از گرایشات طایفه ای و یا حتی گرایشات سیاسی و حزبی نسبت به انتخاب شایستگان اقدام نمایند .

دیدبان مسجدسلیمان : متاسفانه از دو دهه پیش تا کنون شاهد پدیده ای به نام طایفه محوری یا سهم خواهی طایفه ای در شهرستان هایی که بافت سنتی تر و طایفه ای دارند، هستیم. آثار مخرب این نوع تفکر به کرات توسط منتقدین ، فعالین سیاسی و کنشگران اجتماعی به رشته تقریر در آمده و یا در مجامع مختلف اندر مذمت آن ایراد سخن شده است .

اما مهم تر از این اتفاقات نوعی سرخوردگی اجتماعی و اظهار تاسف در بین حامیان منتخبینی می باشد که به دنبال منافع شخصی و طایفه ای نبوده اند؛ اما از تفکر حاکم بر منتخبین و سطح جامعه در خصوص طایفه گرایی و سهم خواهی ستادی نیز رنجیده خاطر هستند و همراه با دیگر شهروندان ، آینده خود و فرزندانشان را در این شهر ها بی سرانجام میبینند و حتی به قهر انتخاباتی نیز فکر میکنند !

لذا به نظر میرسد نیاز به تفکر جدیدتر فراتر از شایسته سالاری به طور عام برای شهروندان ضروری است که با اتکا به آن تفکر بتوانند مشارکت مسئولانه تری نسبت به سرنوشت خود و فرزندانشان داشته باشند . یکی از این روش های جایگزین که در بسیاری از جوامع و حتی در چند دهه گذشته در همین شهرستان های طایفه محور نیز وجود داشته ، تفکر جغرافیا محور است . 

در این تفکر شهروندان با تفکری جغرافیا محور که میتواند شامل جغرافیایی مانند روستا ، بخش و یا محدوده جغرافیایی وسیع تر در حد شهر محل زندگی باشد ، فارغ از گرایشات طایفه ای و یا حتی گرایشات سیاسی و حزبی نسبت به انتخاب شایستگان اقدام نمایند .

در این تفکر و منطق دیگر بحث رقابت و یا ائتلاف طایفه ای مطرح نیست و محدوده زندگی ، مرز شهری ، حقوق شهروندی و مشارکت عمومی ، بهبود زیر ساخت های رفاهی و امکانات فرهنگی و تفریحی و به طور کلی پیشرفت، از پارامترهای مهم آن در انتخابات است . خصوصا در انتخاباتی همچون شورای شهر و یا روستا که مستقیما با محل جغرافیای شهروندان در ارتباط است و با توجه به اصل صدم از فصل هفتم قانون اساسی فلسفه وجودی شورای شهر و روستا ، برای پیشبرد سریع برنامه های توسعه ای شهری و روستایی است که از طریق مشارکت مردم با توجه به مقتضیات محلی با نظارت شورایی که مردم انتخاب میکنند؛ صورت میگیرد .

در واقع در این پیشنهاد شورایی چند نفره شکل می‌گیرد که جهت نظارت بر پیشبرد سریعتر برنامه های شهری و روستایی، فارغ از جناح بندی های سیاسی و رقابت های طایفه ای، نبض عمل را بدست می‌گیرند.

اکنون بر همگان مشخص شده است که فروکاستن توسعه و پیشرفت به منازعات طایفه ای تا چه حد می‌تواند در سرنوشت خود و فرزندانشان تاثیر گذار باشد و انتخاب افراد شایسته ، متعهد و متخصص بر اساس جغرافیای محل زندگی می‌تواند راهگشای بسیاری از افراد، از سردرگمی و یا جلوگیری از قهر انتخاباتی باشد .

عادل فتاح پور

کنشگر اجتماعی و سیاسی

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=7041
  • نویسنده : عادل فتاح پور
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.