تاریخ : جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ 20 رمضان 1445 Friday, 29 March , 2024

آخرین اخبار

سابقه «رد صلاحیت» یا «ابطال آرای» افراد منتخب پس از انتخابات مجلس پوست اندازی سیاسی در مسجدسلیمان بزرگ، حاصل تفکر مطالبه گری عمومی صحت انتخابات مجلس شورای اسلامی در تمامی حوزه‌های انتخابیه تایید شد/ مرحله دوم ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار می‌شود نخستین چاه نفت خاورمیانه و ایران برای بازدید توسط میهمانان نوروزی آماده است کاندیداها دلایل شکست خود را بررسی کنند تشدید نظارت و بازرسی های مشترک بر بازار شهرستان در آستانه عید نوروز گفتگو با پیشکسوت فوتبال خوزستان/ فولاد خوزستان از نظر امکانات سخت افزاری در آسیا تک است /ابراهیم اشکش و مجید باقری نیا این فصل با دست خالی عالی کار کردند نفت مسجدسلیمان ۲ خیبر لرستان ۰ مسابقات قهرمانی کشوری کراسفیت برای حضور در مسابقات جزیره کیش برگزار شد افتتاح دکل مخابراتی روستای میدان طیاره و برخورداری ٨ روستا از اینترنت پرسرعت همراه اول در شهرستان مسجدسلیمان جشنواره خیریه به میزبانی مجموعه بزرگ اقبال نخبگان خوزستان برگزار گردید+تصاویر علی عسگر ظاهری عبده وند به عنوان نماینده حوزه مسجدسلیمان، لالی، اندیکا و هفتکل معرفی شد انتشار لیست نهایی جمعیت گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه انتخابیه اهواز بیانیه‌؛ سکوت اصلاح طلبان خوزستان در انتخابات مجلس دوازدهم افتتاح گالری و نمایشگاه دائمی صنایع دستی و گردشگری با حضور ۶۰ صنعتگر در شهرستان مسجدسلیمان تقدیر از بانوی مسجدسلیمانی در همایش ۱۲۰ کارآفرین خودساخته کشور برای تقویت فن بیان روی کدام مهارت‌ها وقت بگذاریم؟ / آموزش سخنوری با معجزه بیان محدود کردن حق انتخاب مردم به “ناجمهوریت نظام” ختم مى‌شود/ انتخابات از معنا تهی شده اسامی نهایی داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه مسجدسلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا اطلاعیه روابط عمومی فرمانداری مسجدسلیمان درخصوص گمانه زنی های رد یا تایید کاندیداها در فضای مجازی/هیچ لیست جدیدی به فرمانداری ارسال نشده است/همشهریان محترم اخبار را از منابع موثق دنبال کنند

8
به قلم یونس رفیعی منجزی - کارشناس ارشد جامعه شناسی

تلفن همراه ، چالشی در اخلاقیات

  • زمان تقریبی مطالعه این خبر : 2 دقیقه
  • کد خبر : 5743
  • 27 آبان 1399 - 21:54
تلفن همراه ، چالشی در اخلاقیات

هر روز شرکت های سازنده تلفن همراه و برنامه سازان این گوشی ها، شگفتی های تازه ای چه در عرصه ی ارتباطی و چه سایر امکانات از قبیل دوربین عکاسی برای عکس و فیلم ، حافظه ی دستگاه برنامه های کاربردی برای مصرف کنندگان ارائه می دهد

دیدبان مسجدسلیمان : امروزه گوشی های تلفن همراه جزٔ جدایی ناپذیر زندگی اجتماعی شده اند از وظیفه ی اصلی آنها ارتباطات صوتی و تصویری و نوشتاری تا وسیله ای برای گذران اوقات فراغت در خدمت انسان ها هستند.
هر روز شرکت های سازنده تلفن همراه و برنامه سازان این گوشی ها شگفتی های تازه ای چه در عرصه ی ارتباطی و البته سایر امکانات از قبیل دوربین عکاسی برای عکس و فیلم حافظه دستگاه برنامه های کاربردی برای مصرف کنندگان ارائه می دهند.

گوشی های تلفن همراه دیگر تنها وسیله ی ارتباطی نیستند و شگفت آوری های بیشتری برای جلوه کردن دارند.
در عرصه مدیا (صوتی و تصویری)این دستگاه های هوشمند و برنامه های نصبی و کاربردی آنها موجب پیدایش تعاملات جدیدی شده است. از شهروند خبرنگار تا اشتغال زایی.

اما نباید از مخاطرات این دستاورد شگفت آور بشری براحتی عبور کنیم . یکی از این خطرات تهدید حریم خصوصی است.
در این عصر ارتباطی و برنامه های زاییده این عصر ، حریم خصوصی تعریف بیشتر از خانه و اتاق و وسایل شخصی دارد.
مخاطبین و دنبال کنندگان براحتی می توانند در همه‌ی عرصه های زندگی شما چه با اجازه شما چه حتی با هک و ورود غیر قانونی و اخلاقی وارد حریم شما شوند. به عنوان مثال فرد با نصب گوشی خود خارج از دید فرد هدف ،او را وادار به اقدام خاص یا واکنش خاصی میکند . مانند چالش برهنه کردن فرد یا انداختن وسیله ای ممنوعه در حریم پدر یا مادر یا همسر یا تماس هابی خارج از عرف.

در نگاه اول هدف از این چالش شاید یک شوخی با فرد خاص و ارزیابی واکنش باشد اما زمانی که چالش و فراگیر شد ، میان جامعه مد می شود و دیگران را نیز وادار به انجام این چالش می کند.
این عمل ناخواسته سبب ترویج این امر می شود که دیگر حریم خصوصی معنایی ندارد و نمی شود به راحتی از آن محافظت نمود و خطر دیگر ترویج تابوشکنی های اخلاقی در جامعه است که از حساسیت وجدان جمعی نسبت به اخلاقیات در جامعه می کاهد.
در این راستا آموزش خانواده ها ، خصوصا خانواده هایی دارای دانش آموز که با شیوع کرونا و خطرات جدی آن ، مجبور به استفاده از گوشی تلفن همراه شده اند و ساعات زیادی را در این فضای مجازی مشغول هستند از الزامات بی بدیل است . این فضا فرصت جهانگشایی های مجازی را در اختیار آنها داده است . فرهنگ سازی رسانه ای در کنار آموزش رسمی می تواند در کنترل رفتاری به خانواده ها -به عنوان اولین نهاد جامعه پذیری -کمک کند . دیگر ، عامل توجه به فرهنگ بومی و ترویج اخلاقیات در جامعه است که می تواند اثرات سوء این تلفن های همراه را کنترل نماید.

لینک کوتاه : https://didbanpress.ir/?p=5743
  • نویسنده : یونس رفیعی منجزی
  • منبع : دیدبان مسجدسلیمان
  • بدون دیدگاه

نظر دهید:

قوانین ارسال نظرات
  • نظراتی که در آنها از الفاظ زشت و رکیک استفاده شده باشد تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که به صورت اسپم و تکراری فرستاده شوند تایید نخواهند شد.
  • نظراتی که جنبه تبلیغاتی و معرفی محتوای شخصی باشند و یا ربطی به موضوع پست مربوطه نداشته باشند حذف خواهند شد.
  • برای انتقادات ، درخواست ها و پیشنهادات خود از طریق فرم تماس با ما که مستقیم با پست الکترونیک سایت در ارتباط هست اقدام کنید.
  • نظرات ممکن است بدون پاسخ تایید شوند که در اینصورت باید منتظر پاسخ از سوی دیگر کاربران باشید.
  • نظرات فینگلیش تایید نخواهند شد.
  • جهت ارسال نظرات ، حتما آدرس ایمیل خود را به صورت صحیح و بدون www وارد کنید.